Ceza Hukuku Özel Hükümler Adli İdari Hakimlik Çıkmış Sınav Soruları ve Cevapları 2

Ceza Hukuku Özel Hükümler Adli İdari Hakimlik Çıkmış Sınav Soruları ve Cevapları 2

0%

16. A, B’den mal satın alır ve üç ay sonra parayı ödeyeceğine dair senet verir. Parayı ödemek istemeyen A, bir hafta sonra B’nin kafasına silah dayayarak senedi imha etmesini, aksi takdirde tetiği çekeceğini söyler ve B senedi imha eder. Buna göre A’ya aşağıdaki suçların hangisinden ceza verilir?

Correct! Wrong!

17. Dolandırıcılık suçu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Correct! Wrong!

18. A, markette 95 TL tutarında alışveriş yapar ve kasiyere 100 TL verir. Kasiyer A’ya para üstü olarak 5 TL yerine 50 TL öder. A paraya bakmadan cebine atar fakat eve gidince durumu fark eder. Buna rağmen parayı iade etmez. Buna göre A aşağıdaki suçlardan hangisini işlemiş olur?

Correct! Wrong!

19. TCK’ya göre aşağıdaki suçlardan hangisi aynı konutta beraber yaşayan kardeşler arasında işlenirse ilgili kardeşe (faile) ceza verilmez?

Correct! Wrong!

20. TCK’ya göre, aşağıdaki suçların hangisinde suçun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi ceza vermekten de vazgeçilebilir?

Correct! Wrong!

21. Belgede sahtecilik suçları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Correct! Wrong!

22. A, karısı B’yi böbrek taşı ağrısı ile devlet hastanesinin acil servisine kaldırır. Hastanedeki doktor D, A’ya 1000 TL vermezse ağrı kesici ipne yapmayacağını söyler. Karısının acı içinde kıvrandığını gören A, parayı derhal öder. Buna göre D’nin işlemiş olduğu suç aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

23. Failin yediemin olarak teslim aldığı hacizli malları iade etmeyip başkasına satması durumunda aşağıdaki suçlardan hangisi oluşur?

Correct! Wrong!

24. A, evinde misafir olarak bulunan ve vergi dairesinde memur olan komşusu B’ye ertesi gün vergi borcunu yatırması ricası ile bir miktar para bırakır. B, parayı yatırmaz ve kendi ihtiyaçları için kullanır. Buna göre B’ye aşağıdaki suçların hangisinden ceza verilir?

Correct! Wrong!

25. Zimmet suçu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

26. A daha önce ödemiş olduğu vergiyi unutarak ikinci defa aynı vergi miktarını vergi dairesindeki memur B’ye öder. B, A’nın ödemeyi ikinci defa yaptığının farkında olmasına rağmen parayı iade etmez ve cebine atar. Buna göre B’ye aşağıdaki suçlardan hangisinden ceza verilir?

Correct! Wrong!

27. Vergi dairesi veznedarı A, yükümlü B’ye önceki gün çıkan yasayla vergilere zam geldiğini söyleyerek vergi borcunu ödenmesi gerekenden fazla olarak tahsil etmiş ve fazladan aldığı parayı cebine atmıştır. Buna göre A’ya aşağıda suçlarında hangisinden ceza verilir

Correct! Wrong!

28. TCK’ya göre aşağıdaki suçların hangisi hakkında etkin pişmanlık hükümlerine yer verilmiştir?

Correct! Wrong!

29. TCK’ya göre aşağıdaki suçların hangisi taksirle işlenemez?

Correct! Wrong!

30. TCK’ya göre aşağıdaki suçların hangisi taksirle de işlenebilir

Correct! Wrong!

Ceza Hukuku Özel Hükümler 2
TEBRİKLER
Sanırım bu dersi geçmeye oldukça yakınsın. Umarım sınavda da burada aldığın notu alabilirsin.
DAHA ÇOK ÇALIŞMALISIN
DEU Hukuk Fakültesinde geçme notunun 60 olduğunu düşünürsek bu derse daha iyi çalışman gerektiğini söyleyebilirim. Kaynak ihtiyaçların için ders notları bölümüne bakmayı unutma!

Share your Results:

Ceza Hukuku Özel Hükümler


Dersin Amacı: 

Ceza hukukunda çeşitli özel suç tiplerinin açıklanmasıdır.

Önerilen Kaynaklar
Ana kaynak: Özbek/Kanbur/Doğan/Bacaksız/Tepe; Türk Ceza Hukuku Özel Hükümler, Ankara, 2011

Yardımcı kaynaklar: Özbek/Kanbur/Doğan/Bacaksız/Tepe/Başbüyük/Meraklı; Pratik
Çalışma Kitabı III; Ceza Hukuku Özel Hükümler; Ankara 2011

Tezcan/Erdem/Önok; Ceza Hukuku Özel Hükümler; Ankara 2011
Artuk/Gökcen/Yenidünya, Ceza Hukuku Özel Hükümler, İstanbul 2010

Dersin İçeriği: 

Bu derste kanunun sistematik bölüşümü içerisinde kısım ve bölüm ayırımı göz önünde tutularak önce kısım içerisindeki suçların genel nitelikleri ve özellikleri, daha sonra kanundaki sıra takip edilerek bölümlerin özellikleri daha ayrıntılı olarak ortaya konulmaktadır. Nihayet her bir  bölüm içerisinden bir suç alınarak, bu suç maddi unsur, manevi unsur, hukuka aykırılık unsuru yönlerinden incelenmekte ve bunun yanı sıra teşebbüs, içtima ve iştirak durumlarında farklılık gösteren hususlara değinilmektedir.