Ceza Hukuku Özel Hükümler Test 4

 

Ceza Hukuku Özel Hükümler Test 4

0%

1. Aşağıdakilerden hangisi 5237 sayılı Türk Ceza Yasasına göre Kamu Güvenine Karşı Suçlardan biri değildir?

Correct! Wrong!

2. A arabasını park yerine yanaştırırken arkadan yanına yaklaşan F ve K, A’dan anahtarları istemiş, eğer vermeyecek olursa onu öldüreceklerini söylemişlerdir. A, anahtarları vermeyince F ve K onun kafasına birkaç kez demir levyeyle vurmuş ve zorla anahtarları alarak arabayla olay yerinden uzaklaşmışlardır. A, darbenin etkisiyle işitme duyusunu önemli ölçüde yitirmiştir. Buna göre olayda aşağıdaki suçlardan hangisi oluşmuştur?

Correct! Wrong!

3. Aşağıdakilerden hangisi kasten öldürme suçunda cezanın artırılmasını sağlayan nitelikli unsurlardan biri değildir?

Correct! Wrong!

4. Trabzon’dan İstanbul’a taşının F, bir kısım eşyalarını ve bu arada nüfus cüzdanını da Trabzon’da unutmuştur. Bu arada askerlik yoklaması gelen F, yoklamasını sahte nüfus cüzdanı kullanarak yaptırmıştır. F, aşağıdaki suçlardan hangisini işlemiştir?

Correct! Wrong!

5. Rüşvet suçunun tamamlanması ve bu suça teşebbüs hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

6. Kahvehanede otururken kendisine sürekli topal diyen K’ya sinirlenen T, onun da acı çekmesi için bacaklarına doğru üç el ateş etmiş, ancak mermilerden ikisi boşa gitmiş, bir mermi ise duvardan sekerek K’nın yüzünde sabit ize neden olmuştur. Buna göre T aşağıdaki suçlardan hangisinden sorumludur?

Correct! Wrong!

7. Güveni kötüye kullanma suçuyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Correct! Wrong!

8. Hırsızlık suçunda zilyetlikle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

9. A ve B boğaz çevresinde gezerken, K’nın boğaz köprüsünden birini aşağıya attığını sanmışlar ve durumu polise bildirmişlerdir. Yapılan ihbar üzerine polis inceleme yapmış, ancak atılan şeyin bir insan değil, büyük bir çöp torbası olduğunu saptamıştır. Buna göre A ve B’nincezai sorumluluğu hangisidir?

Correct! Wrong!

10. Belgede sahtecilik suçuyla ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?

Correct! Wrong!

11. Girdiği mağazada, X marka MP3 çalara bakmak isteyen F, sözü edilen cihaz eline verilince; onu alarak hemen mağazadan kaçmıştır. Buna göre olayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Correct! Wrong!

12. A’nın kocasından başka erkekler ile düşüp kalktığı biçiminde dedikodular üzerine kardeşi P, A’yı öldürmek için üç el ateş etmiş; ancak hedefi iyi seçemediği için kurşunlar, A’nın bacağına isabet etmiştir. A olaydan yaralı olarak kurtulmuştur. Buna göre P hangi suçtan dolayı sorumlu olur?

Correct! Wrong!

13. A, milli eğitim müdürlüğü ve valilikten izin almadan bir özel okul açmıştır. Durumdan habersiz K ve bunu bilen M de bu okulda öğretmenlik yapmaktadır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Correct! Wrong!

14. Yeni bir onkoloji kliniği kuran T, S ve K adlı üç doktor kansere çare bulmak amacı ile fareler üzerinde çeşitli deneyler ve öteki klinik çalışmalar etkili sonuçlar vermeyince, çalışmalarını bu kez de on yıldır kanser hastalığına yakalanmış olan F üzerinde yapmak istemiştir. F rutin kontrollerini yaptırmak için kliniğe geldiğinde iznini almadan onun üzerinde bilimsel bir deney yapmışlardır. Deney sonucunda F’nin sağ gözünde görme yeteneği önemli ölçüde azalmıştır. Buna göre F üzerinde doktorların yaptığı bilimsel deney aşağıdaki suçlardan hangisini oluşturur?

Correct! Wrong!

15. X partisinin seçimli kurultayında divan başkanlığını yapan D, spor salonuna ait olan ve önündeki masada asılı duran Türk bayrağını yırtmış sonra da bayrak hakkında aşağılayıcı şeyler söylemiştir. D’nin eylemi aşağıdaki suçlardan hangisini oluşturur?

Correct! Wrong!

16. F, kuyumcu K’nın başına silah dayayarak onu, kendisinin ona olan borçlarının ve borcu güvence altına alan senetlerin hükümsüz kaldığını açıklayan bir senet vermeye zorlamıştır. Buna göre olayda aşağıdaki suçlardan hangisi oluşmuştur?

Correct! Wrong!

17. G, arkadaşlarının ısrarına dayanamayıp yeni açılan bir kot mağazasına gitmiş ve mağazanın son kreasyonu olarak lanse edilen kotlardan birkaçını denemek amacıyla almıştır. Denediği kotlardan birini çok beğenen G, fiyatı yüksek bulunca soyunma kabininde denediği kotu kendi kotuymuş gibi giyinerek mağazadan dışarı çıkmıştır. Olayla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Correct! Wrong!

18. Kamu görevlisi B, kendisine görevi dolayısıyla verilen parayı kasaya koymak yerine, kumarda harcamıştır. Buna göre olayda aşağıdaki suçlardan hangisi işlenmiştir?

Correct! Wrong!

19. A, M’yi çok sevmesine karşın onun kendisine değil de K’ya ilgi duyması nedeniyle çok sinirlenmiş ve sabaha doğru K’nın evine giderek zarar vermek amacı ile onun pencerelerini taşlamıştır. Atılan taşlar nedeniyle K’nın bütün pencereleri kırılmış. Ancak A’nın pencereleri kırması sonucunda atılan taşlardan biri; K’yı öldürmek isteyen ve o sırada gizlice evine giren eski sevgilisi S’ye isabet etmiş ve K öldürülmekten kurtulmuştur. A, aşağıdaki suçlardan hangisinden sorumludur?

Correct! Wrong!

20. Aşağıdakilerden hangisi “Aile Düzenine Karşı İşlenen Suçlar”dan biri değildir?

Correct! Wrong!

Ceza Hukuku Özel Hükümler Test 4
Tebrikler
Sanırım bu dersi geçmeye oldukça yakınsın. Umarım sınavda da burada aldığın notu alabilirsin.
Çalışmalısın
DEU Hukuk Fakültesinde geçme notunun 60 olduğunu düşünürsek bu derse daha iyi çalışman gerektiğini söyleyebilirim. Kaynak ihtiyaçların için ders notları bölümüne bakmayı unutma!

Share your Results:

Ceza Hukuku Özel Hükümler


Dersin Amacı: 

Ceza hukukunda çeşitli özel suç tiplerinin açıklanmasıdır.

Önerilen Kaynaklar
Ana kaynak: Özbek/Kanbur/Doğan/Bacaksız/Tepe; Türk Ceza Hukuku Özel Hükümler, Ankara, 2011

Yardımcı kaynaklar: Özbek/Kanbur/Doğan/Bacaksız/Tepe/Başbüyük/Meraklı; Pratik
Çalışma Kitabı III; Ceza Hukuku Özel Hükümler; Ankara 2011

Tezcan/Erdem/Önok; Ceza Hukuku Özel Hükümler; Ankara 2011
Artuk/Gökcen/Yenidünya, Ceza Hukuku Özel Hükümler, İstanbul 2010

Dersin İçeriği: 

Bu derste kanunun sistematik bölüşümü içerisinde kısım ve bölüm ayırımı göz önünde tutularak önce kısım içerisindeki suçların genel nitelikleri ve özellikleri, daha sonra kanundaki sıra takip edilerek bölümlerin özellikleri daha ayrıntılı olarak ortaya konulmaktadır. Nihayet her bir  bölüm içerisinden bir suç alınarak, bu suç maddi unsur, manevi unsur, hukuka aykırılık unsuru yönlerinden incelenmekte ve bunun yanı sıra teşebbüs, içtima ve iştirak durumlarında farklılık gösteren hususlara değinilmektedir.